Големите кавички

15:30, 08 сеп 20 / Големите кавички 25 1669 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (31 август - 4 септември)

"В нашата страна има олигархично сливане на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Например собственикът на медийна империя Делян Пеевски неофициално, но фактически е съпремиер. Ключови институции и власти се намират под негово влияние. Подобно нещо подкопава трите крайъгълни камъка на реалната демокрация - независими съдилища, свободни медии и силна опозиция. Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) в интервю за немското списание "Шпигел" относно неспирните протести в България вече повече от два месеца.

Панов повдигна тежки обвинения срещу правителството и Европейския съюз и изрази подкрепата си към протестиращите.

"Много граждани имат чувството, че живеят в „пленена“ държава. В една нормална държава аз като съдия би трябвало да стоя извън политиката. Но в нашия случай дори и аз трябва да го кажа: Да, България е „пленена“ държава. Това е нещо, което европейската политика не иска да признае. В Европа се говори много за Унгария и Полша, но за съжаление не и за България", каза още Панов.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама