Нов директор на болницата по рехабилитация в „Овча купел“

15:23, 08 сеп 20 25 1849 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Работещи в болницата по рехабилитация в „Овча купел“ се събраха на протест пред здравното министерство. Обявиха, че от 3 месеца работят без заплати, които не им били платени, защото нямало достатъчно приходи от клинични пътеки. Впоследствие пари били осигурени, но директорът бил в болничен и нямало кой да разпише ведомостите, предаде БНТ.

Министър Костадин Ангелов се срещна с тях и пое ангажимент служителите да получат заплатите си най-късно в началото на следващата седмица. За момента протестите в болницата ще бъдат прекратени.

След срещата здравният министър освободи настоящия Съвет на директорите в лечебното заведение и назначи нов. Изпълнителен директор ще бъде д-р Гергана Тодорова, която има богат административен и управленски опит в системата на здравеопазването. Тя е специалист по детска кардиология, здравен мениджмънт и социална медицина.

Очаква се новото ръководство на болницата да встъпи в длъжност до дни. Тогава ще започнат и преговори за Колективен трудов договор и евентуално увеличаване на заплатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама