Големите кавички

12:40, 09 сеп 20 / Големите кавички 25 1658 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (31 август - 4 септември)

„Свидетели сме за пореден път как политическото говорене се разминава от реалните действия. И ДПС, и ГЕРБ, чрез своите говорители, се опитват да се разграничат едни други, но в изминалите повече 3 години в живота на това Народно събрание сме свидетели как в ключови моменти и за важни закони те си подават ръка“. Това каза депутатът от „БСП за България“ Стоян Мирчев по повод  днешното пленарно заседание, чието начало беше под въпрос заради липса на кворум.

Въпреки че опозиционните партии заявиха, че няма да се регистрират в зала, защото осигуряването на кворум е задължение на управляващото мнозинство, депутатите от ДПС в последния момент осигуриха необходимия брой регистрации, за да започне работа законодателният орган. Според левицата именно с това си действие от Движението за права и свободи са показали пълна подкрепа за управлението на ГЕРБ. ГЕРБ и ДПС превърнаха политическата реалност в България в един пазар, който спокойно можем да наречем родния „Капалъ чарши“.

Днес българските граждани за пореден път разбраха, че единствената истинска опозиция в това Народно събрание се нарича БСП. ДПС винаги са били част от управлението. Това можем да го видим и в бюджета, където са силно подкрепени техните общини. Те го правят задкулисно, не го правят под официалната шапка на една истинска коалиция“, смята Мирчев.

Според него „Обединени патриоти“ са просто „листът, зад който се крие целият процес“, в който реално управляват ДПС и ГЕРБ. „Цялото това задкулисие и безпринципност вече дават отражение в редиците на управляващите“, коментира депутатът от левицата, давайки за пример бившият кмет на Благоевград Димитър Камбитов, който вчера обяви, че напуска партия ГЕРБ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама