Комисията за дискриминация се захваща с хотел с басейн "само за бели"

12:06, 09 сеп 20 25 1654 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Комисията за защита от дискриминация ще образува производство по получен при нея сигнал, че на централния вход на хотел Heaven (или "Рай" в превод от английски ) в Слънчев бряг е имало надпис на английски: "Обществен плувен басейн само за бели" и "Животът на белите има значение".

Пред "Нова телевизия" заместник-председателят на комисията Баки Хюсеинов обясни, че във вторник ведомството е изпратило на място свой представител да провери получения от човек от Стара Загора сигнал и очакват съставения от него по случая протокол, за да се образува производство.

Пред местни репортери обаче собственикът на апартхотела и управител Георги Славов отрича да е имало подобен надпис. Такава версия поддържат и неговите служители още от вчера. При позвъняване тогава от страна на редакцията на "Дневник" представител на хотела, който не се представя, обявява, че не е имало такъв надпис и става дума за фалшива новина.

Предстои също комисията да събере доказателства по образуваната преписка и ако се установи, че става дума за случай на дискримина, на собственика на обекта се дава предписание за отстраняването му и се налага глоба от 2 хил. лв. При повторно нарушение санкцията може да достигне 20 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама