Маскирани и пияни няма да бъдат допуснати на протеста утре

15:20, 09 сеп 20 25 1831 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Хората, които носят скиорски или друг вид маски, които покриват цялото им лице, няма да бъдат допуснати на планирания голям протест утре пред сградата на бившия Партиен дом.

Това обяви Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция" към СДВР на брифинг днес. Изключение ще се прави за протестиращите, които носят предпазни маски за защита от коронавирус.

В района на протеста ще бъдат изградени КПП-та за проверка, като броят им ще бъде значително завишен спрямо протеста на 2 септември. 

Сблъсъци, арести и сълзотворен газ пред бившия Партиен дом

От СДВР призоваха протестиращите да не носят предмети, които могат да застрашават живота на другите, както и да не се поддават на действия, които нарушават обществения ред.

Ден 61 на протести: Кадри от полицейското насилие на 2 септември

Хора, които са употребили алкохол, също ще останат извън протеста. Всеки случай, свързан с нарушаването на препоръките на СДВР, ще се решава на място. 

Зоната за сигурност ще бъде предварително обезпечена, като органите на реда казват, че целта на мерките не е да се спрат свободно протестиращите хора, а да се гарантира сигурността им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама