Подписка срещу отрязания достъп на журналистите до депутатите

18:52, 10 сеп 20 25 1642 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Журналисти организираха подписка до ръководството на Народното събрание, президента и премиера, обмудсмана, политици и партии. Причината – политическите репортери и екипи на медиите нямат достъп до депутатите в сградата на Партийния дом. След преместването на парламента в новата сграда журналистите се оказаха затворени в приземието и със забранен достъп до кулоарите, което ограничава работата им.

Миналата седмица от АЕЖ – България също настояха ръководството на Народното събрание да осигури адекватни условия за работа на представителите на медиите.

Ето какво пише в петицията:

Журналистите, отразяващи работата на парламента са подложени на безпрецедентни ограничения, наложени по нечия заръка с оправданието, че в страната върлува коронавирус. След като миналата седмица парламентарните репортери видяха, че са буквално завряни в миша дупка, намираща се на приземния етаж в бившия Партиен дом и могат да следят работата на народните избраници на две плазми, днес - 9.09  мониторите останаха без звук и картина. Това превърна в невъзможно отразяването на работата на депутатите, които днес успяха да съберат кворум в пленарната зала.

Наред с множеството технически проблеми, все още няма отговор КОЙ и защо отряза достъпа на журналистите до народните избраници и КОЙ нареди връзката с депутат да се осъществява чрез PR на партията, който удобно може да го скрие или да реши, от негово име, че сега не е удобно да отговаря на въпроси?

Така ли се гарантира свободата на словото, г-жо Караянчева и г-н Борисов???

Защо четвъртата власт е натикана в приземния етаж на бившия Партиен дом?

Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив... така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им! 

Време е да се сложи край на това безумие и да се осигури безпроблемния достъп на журналистите до депутатите и работата им

Обществото има крещяща нужда да бъде информирано точно и коректно, както и репортерите да задават въпросите на хората на народните избраници“.

Подписката може да бъде подкрепена тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама