Андрей Слабаков: ЕС оряза варварски бюджета за култура и образование

11:40, 11 сеп 20 / Политика 25 1879 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

ЕС оряза варварски бюджета за култура и образование. Това каза българският евродепутат от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Андрей Слабаков, който участва в онлайн среща на граждани с евродепутати на тема „Очакванията на гражданите за Европейския съюз“, организирана от Бюрото на ЕП в България.

 „В културата и образованието има изключителен проблем и той е свързан с бюджета. Той е орязан до такава степен, че не е истина. Това е варварско рязане. А културата и образованието са бъдещето на Европа“, подчерта Слабаков.

Като пример той даде средствата за програмата „Еразъм +“. „Предложението на ЕП е за над 47 млрд. А Европейският съвет, защото очевидно много харесва „Еразъм +“, предложи 21 млрд., а ЕК – 24 млрд.  Ние искаме да увеличим парите по „Еразъм +“ двойно“, подчерта евродепутатът.

Той изрази съмнение, че парите може и да са откраднати.

Самият факт, че първо се посяга на културата и образованието е притеснителен и се надявам, че Урсула фон дер Лайен ще обърне внимание на това и бюджетът ще влезе в някакви нормални рамки. Не може да говорим постоянно за култура и образование, а все да посягаме на тях“, подчерта Слабаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама