Джамбазки с остри критики към Урсула фон дер Лайен

12:00, 11 сеп 20 / Политика 25 2345 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Европейската комисия знае, че не може да управлява пандемията. Това заяви евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки. Той се включи с видео обръщение в онлайн среща на граждани с български евродепутати на тема „Очакванията на гражданите за Европейския съюз“, организирана от Бюрото на ЕП в България.

Джамбазки коментира предстоящата реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за състоянието на ЕС, която тя ще изнесе на 16 септември.

Ева Майдел: ЕС се нуждае от по-добри механизми за реакция на здравни кризи

Очакванията ми за речта на Урсула фон дер Лайен е да не ни изненада. Очаквам много бодряшки, но празни приказки“, подчерта той.

Очаквам да чуя хвалебствия за Зелената сделка, която ще остави хиляди българи без работа. Очаквам да чуя много заклинания срещу пандемията и как едва ли не сме я преборили. Очаквам да чуя много приказки за стотици билярди долари евро, които ще се раздадат на европейските държави. Но това са „приказки под шипковия храст“, които няма да заблудят никого. Комисията знае, че не може да управлява пандемията, защото е сложена на глинени крака. Очакваме дежурните обвинения към крайно десните и национализма, който е виновен за всеки провал на ЕК. Но това няма да помогне за запазване на работните места“, категоричен е Джамбазки.

Андрей Слабаков: ЕС оряза варварски бюджета за култура и образование

Според него ЕК се опитва да задължи „децата на всеки един от вас“ да изплащат трилионите, които ще се вземе назаем от световните капиталови пазари. „Тези, които най-много говорят за върховенство на закона и за спазването на договорите, се готвят да ги нарушат. Готвят се да вземат трилиони евро и да ги влеят в техните НПО-та“, подчерта той.

„Това са моите очаквания и се обзалагам, че ще позная“, завърши Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама