Варненци излязоха на протест, отново искат ремонт на Аспаруховия мост

19:55, 11 сеп 20 25 2589 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Жители на варненския квартал „Аспарухово” се събраха на протест с искане за отпускане на средства за спешен ремонт на Аспаруховия мост. Те негодуват срещу некадърните ремонти, които са направени до този момент, предаде БГНЕС.

Гражданите от палатковия лагер във Варна също се присъединиха към протеста. Движението по моста не е блокирано. Протестиращите подчертаха, че всеки опит протестът им да се политизира, ще бъде отблъснат.

„Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. На фона на всички мащабни проекти, средствата които сте длъжни да отпуснете, са джобните ви пари, заявяват още организаторите”, категорични са протестиращите.

Припомняме, че през април 2016 започна ремонт на Аспаруховия мост във Варна, когато министър на регионалното развитие беше Лиляна Павлова от ГЕРБ. Тя тогава заяви, че ремонтът ще продължи 2-3 години и ще струва около 37 млн. лева. Така ремонтът трябваше да приключи най-късно до 2019 г. През 2017 г. трябваше да започне ремонтът на основната част на моста, а работата по думите й трябваше да продължи и през 2018 година. Но през 2020 г. отново Аспаруховият мост се нуждае от ремонт.

Аспаруховият мост е пуснат в експлоатация на 8 септември 1976 г. Той свързва кварталите „Аспарухово“ и „Галата“ с централната част на морската ни столица. Мостът представлява единствената връзка през плавателния канал, свързващ Варненското езеро с Черно море. Той също така е част от магистрала Черно море и Европейски път E87.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама