Плевнелиев: Радев се е засилил като камикадзе

09:41, 13 сеп 20 / Политика 25 2199 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Президентът отказва да играе ролята на обединител - той не иска да играе тази роля и никога не я е играл. Държавният глава не може да казва, че има готово служебно правителство - конституцията му го забранява. Румен Радев буквално ежедневно нарушава конституцията", заяви Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., пред БНТ.

Радев: Има сблъсък на народа с мафиотизираното управление, а не между институции

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи преди седмица, когато Радев пред полупразна зала заяви: "Искам оставката ви". Това, което мен ме шокира е, че Румен Радев каза, че истинският парламент не е днес тук, а на площада. Това са думи, присъщи на Ленин", каза Плевнелиев.

"За мен Радев не е вече моят президент, като един пилот на самолет се е засили като  камикадзе", допълни той.

Според Плевнелиев не е честно да се ходи на предсрочни избори, защото остават само 6 месеца. "Редно е на редовни избори народът да каже тежката си дума. Демократично е да се отиде на редовни, а не на предсрочни изброи - това е честно спрямо избирателите", смята Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен е Плевнелиев.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 09:53, 13 сеп 20

.... Пинокио, харчи си парите и си трай ...

2 Анонимен 10:51, 13 сеп 20

На Батко Пуделчето!

3 Интимен Фризьор 16:14, 13 сеп 20

Обичам женските органи , но не и хора с такъв характер !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама