Екипът на Нинова е искал списъци от ГРАО и Гранична полиция, твърди Красимир Янков

14:34, 13 сеп 20 / Политика 25 2749 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
"Екипът на Корнелия Нинова е искал списъци с избиратели на БСП от ГРАО и от Гранична полиция", обвини един от загубилите партийното състезание - Красимир Янков, пред ТВ "Европа".

"Имаме сигнали, че са правени проверки в масивите на "Гранична полиция" и в ГРАО. Ще питам и министъра на регионалното развитие, и на вътрешните работа дали са им предоставяни списъците. Да не се окаже, че списъците на партията са се появили в кадри на ГЕРБ преди избора", сподели опасенията си соцдепутатът.

Корнелия Нинова е получила 81.5% от гласовете на социалистите


"В деня на избора следобед се обяви числеността на състава. Намален е съставът на партията с членове, за които е преценено, че няма да гласуват или са в чужбина", разкри той.

По повод тезата на Нинова и екипа й, че вътрешната опозиция работи с ГЕРБ, той заключи: "Крадецът вика "дръжте крадеца". "Защото Нинова е много удобна на Борисов", констатира социалистът.

"Дума няма срещу Бойко Борисов в последните два месеца. Нещо замлъкна. И Борисов замлъкна", напомни той. Янков е категоричен, че битката за лидерското място в БСП е била неравнопоставена и навсякъде в страната Нинова е била представяна като лидер на БСП, а съответно хората са били събирани за срещите с нея.
 

Георги Свиленски: Бойко Борисов може да се учи от БСП как се организират избори


"Има над 1000 жалби", каза още Янков. По думите му, сега колективните органи на партията трябва да вземат решението дали Нинова има втори мандат начело на БСП. "Конгресът ще трябва да вземе отношение дали този избор трябва да бъде признат и ако тя смята, че може да води БСП, ще трябва да има подкрепа на колективните органи. Иначе блокира партията, както сега - два пъти се свиква заседание на Националния съвет и тя го блокира", коментира Красимир Янков.

"След изчерпването на тази административна процедура идва ред на заседанието на конгреса и то ще трябва да вземе решение и дали това, което направи Нинова, може да бъде потвърдено и дали тя е избрана за председател за втори мандат", коментира един от двамата кандидати, призовали за бойкот на вота заради манипулации. "Корнелия Нинова сега ще се опита на база на този резултат да обяви, че има втори мандат.

Ако органите на партията решат, че този избор е легитимен, то значи, че няма да се съобразят с може би над 1000 жалби и кашон от врата на врата да бъде признат за урна", заключи соцдепутатът.

"Половината от партията не излезе да гласува, въпреки че се ходеше с един кажшон от врата на врата. Половината от членовете на партията не одобряват това нововъдение на Нинова", каза за протеклия вот Янков.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Таен агент 20:03, 13 сеп 20

Докато в БСП са инфилтрирани такива милиционери , хаир няма да има !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама