Структурата на Жени-ГЕРБ във Варна се разпада

16:18, 14 сеп 20 / Политика 25 3488 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Фракцията Жени в партия ГЕРБ – Варна, е пред пълен разпад, след като десетки дами са подали заявления за напускане на структурата. Всички те се отказват от членските си карти заради пълната абдикация от идеите, с които са учредили партията и са работили през годините, научи rns.bg.


Част от подадените заявления вече са уважени и подалите ги са освободени от членство в ГЕРБ. За по-голямата част предстои заявленията да се прегледат на изпълнителна комисия и да бъдат уважени.


Принципно никой няма право да държи когото и да е като член на някоя партия. Просто е необходимо да се спази процедурата, за да бъде официализирано напускането ни, споделиха част от представителките на Жени-Варна.

 

25-ма членове от ГЕРБ - Бойчиновци напускат партията
Решението ни да напуснем е премислено и напълно мотивирано. Две са главните причини за него. Първо – изцяло сбърканата кадрова политика на ръководството на ГЕРБ. Второ – идеите и принципите, с които учредихме ГЕРБ, поне от 7-8 години все по-малко се припокриват с делата. Напоследък противоречията между едното и другото са непреодолими и непоправими.


Заради сбърканата кадрова политика не остана и капка от ентусиазма, с който започнахме. Постоянно се лансират непознати хора – нови и за ГЕРБ, и за структурите, и за избирателите. На практика се оказа, че едни работим за частната слава и ползата на други.


Всеки път, когато сме питали защо се правят такива безпринципни действия, ни се отговаря, че ръководството така е решило. Кое е ръководството и дали наистина така е решило, или във Варна някой се решава нещо и го лансира като чуждо, знаейки, че няма как да проверим каква е истината.


Всичко това неминуемо повлия и на партийния живот като цяло. Във Варна, например, в централния офис – има една секретарка. Няма сбирки, събрания, обсъждане на идеи и реализации. Няма партиен живот. Има хора, които се водят председатели, секретари, но те се държат като чиновници – бездейни и безидейни.


Разпадът на структурата на Жени-ГЕРБ във Варна, е поредния пирон в ковчега на управляващата партия. Информацията за това идва часове, след като стана ясно, че цели структури на ГЕРБ напускат партията. Доскорошни фактори – като бивши кметове в Благоевградско, заявиха открито, че са напълно разочаровани от отстъплението от принципите в ГЕРБ и напускат, за да станат част от новия политически проект на Цветан Цветанов.


През уикенда стана ясно и, че част от основателите на ГЕРБ в Шуменско, начело с инж. Гюнай Исмаил – координатор по въпросите за малцинствата в областта, са заявили напускането си от партията. Същите твърдят, че ръководството на партията им ги продава и препродава на ДПС, което нито искали, нито разбирали, нито щели да простят.


Тенденцията за напускане на ГЕРБ от напълно демотивирани членове стартира с отказа от членство на бившия втори в партията – Цветан Цветанов. На този етап е ясно, че реално вторият в партията е бил Бойко Борисов. Унесен в упражняването на власт и карането на джипката, той не само не може да консолидира членовете на ГЕРБ около себе си, но и ги праща директно в новия политически проект на Цветан Цветанов, категорични са анализатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама