Заради удареното от ток дете прокуратурата започва проверки на електропреносната мрежа

13:23, 15 сеп 20 25 1927 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Заради инцидента с 10-годишното момче, което беше ударено от ток на спортна площадка, Върховната административна прокуратура се самосезира и нареди проверка на електрическите мрежи и съоръжения, които са общинска собственост, в цялата страна.

Припомняме, че инцидентът с момчето е станал във великотърновското село Миндя в петък. При игра на баскетбол 10-годишно дете неволно се хваща за стълба, на която била монтирана улична лампа, и го ударил ток. Лампата не е била проверявана, тъй като до този момент е функционирала без проблем, съобщава Нова телевизия. По тази причина от ВАП са наредили проверка на цялата електропреносна мрежа в страната. 

"ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини да осигуряват изграждането, експлоатацията, поддържането и развитието на мрежите и съоръженията за външно осветление на територията на общината, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури в страната, да бъдат разпоредени проверки от експертни лица, пишат от прокуратурата.

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Проверките трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.

Прокуратурата проверява изсичането на вековна гора край Котел

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама