Джамбазки призова ЕС да прогледне за ердоганова Турция

14:25, 15 сеп 20 / Политика 25 2112 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки отправи апел към ЕС да обърне по-сериозно внимание на действията на турския президент Реджеп Ердоган. На заседание Джамбазки заяви, че политиката в съседна Турция е провокация за европейските ценности.

Уважаеми колеги, крайно време да си отворите очите и да прогледнете. Говоря тук на лявата част от залата, които сте малко двулични по отношение на поведението на диктатора Ердоган.

Уважаеми колеги, Турция в момента е ердоганова, неоосманистка Турция. Не е европейска държава и трябва да престанем да се правим, че не виждаме това, и трябва да спрем да наливаме европейски средства там. Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманистка, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация“, казва Джамбазки.

Той посочва опитът да бъдат превърнати в джамии светилищата на православното християнство като „Св. София“ като „Христос Спасител“ като пример за провокациите на Ердоган.

Джамбазки с остри критики към Урсула фон дер Лайен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама