Слънчево, но с валежи на места

06:30, 18 сеп 20 25 2061 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд. С до умерен вятър от изток-североизток ще прониква хладен въздух. Преобладаващите максимални температури ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места в южните райони е възможно слабо да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-26 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 - около 12 градуса.

През почивните дни ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще бъдат между 20 и 25 градуса. В събота повече облачност ще има преди обяд над Западна България, почти без валежи, след обяд ще намалее до слънчево; на изток ще бъде предимно слънчево. В неделя над източните райони ще има значителна ниска облачност, без валежи; на запад ще бъде предимно слънчево. Ще се понижат и минималните температури, ще бъдат предимно между между 9 и 14 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама