Масово нощно каране за повече толерантност на пътя

09:15, 19 сеп 20 25 2760 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За шеста поредна година най-голямата мотообщност у нас - "София райдърс", организира "Масово нощно каране". Проявата е в памет на загиналите мотористи и е под надслова "Толерантност на пътя". 

Нощното каране се провежда винаги първата събота след средата на септември от 2015 година насам и е в памет на загиналите мотористи, като предишните две, както и тази година, са под надслов "Толерантност на пътя". Тази кампания се провежда под патронажа на Столична Община, СДВР, КАТ и е с подкрепата и партньорството на рали шампиона Крум Дончев, както и други известни личности от авто и мото средите.

Събитието ще започне днес от 21.00 часа пред входа на НИМ (Резиденция "Бояна") и ще премине през столични булеварди. 

"Мотористи и автомобилисти заедно, а не едни срещу други", коментира пред БНР Крум Дончев, европейски вицешампион и многократен победител в националния рали шампионат, съмишленик на инициативата.

"Управлението на мотоциклета дава на човек по-голяма свобода. Това превъзпитава хората да бъдат социално отговорни един към друг. За съжаление, статистиката със смъртни случаи на мотоциклетисти всяка година е лоша и по-лоша", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама