Протестът, ден 75: Развалени яйца полетяха към бившия Партиен дом

22:20, 21 сеп 20 25 4162 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Антиправителствените протести продължават 75-и ден. Тази вечер протестиращите отново се събраха на столичния площад "Независимост".

Исканията им остават непроменени - оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни избори и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Подкрепиха ги и над 70 български учени, работещи в чужбина. В отворено писмо те настояха за независима съдебна система, прозрачно и отговорно правителство и свободни медии. Учените призовават и да не се допуска насилие срещу мирни демонстранти и журналисти. 

За тази вечер беше насрочена изненада, анонсирана от "Отровното трио", но в последствие бе отмениха. Вместо това протестиращи хвърляха развалени яйца  и домати по сградата на бившия Партиен дом. Последва вълна от възгласи "Оставка".

От "Отровното трио" обвиниха премиера, че се укрива от протестиращите и от трибуната заявиха, че утре вероятно Борисов ще се появи на откриване на църква в Габрово.

На протеста бяха прочетени и изявления от пенсионери, които доброволно се отказали от 50-те лева добавка, отпуснати от правителството, и ги изпратили по сметката на "Отровното трио". 

Снимка: БГНЕС

"На всички им е писнало от Борисов, кражбите, лъжите, от липсата на върховенство на закона. Не, Борисов, ние не сме роби. Два пъти доказахме, че нас не ни е страх от вас и вече е време да си вървите", заяви адв. Хаджигенов. 

Протестът бе малоброен в сравнение предишните демонстрации, но въпреки това се състоя традиционното шествие, което приключи с временното блокиране на булевард “Цар Освободител” и "Орлов мост".

Демонстрации се организираха и Хамбург, където днес се състоя акцията "Долу политическите чадъри". Група протестиращи символично затвори 10 чадъра, с което се обявиха срещу корупцията във властта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама