Слънчев и топъл петък

07:00, 25 сеп 20 25 1665 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък ще бъде предимно слънчево, след обяд - с купеста облачност, но почти без валеж. В сутрешните часове над източните райони, както и на места в низините и котловините, ще има мъгла или ниска облачност. През деня вятърът от юг-югоизток ще се усили до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София - около 27 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд - с купеста облачност, но почти без валеж. В сутрешните часове ще духа слаб югозападен вятър, който през деня ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

На 26 и 27 септември времето ще бъде доста динамично. В събота южният вятър временно ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините, където ще бъде бурен с пориви 25-30 м/сек - 90-108 км/ч. Температурите в събота ще са високи - минималните до 15-20 градуса, а дневните в Източна България и на места в централната част на Дунавската равнина ще надхвърлят 30 градуса. Още преди обяд над много райони в Западна, а в следобедните часове и привечер - над Централна и Североизточна България, ще се развие значителна купесто-дъждовна облачност. Отначало в западните райони, а по-късно през деня и през нощта срещу неделя се очакват локални интензивни валежи и гръмотевични бури, значителни по количество - между 25 и 50 л/кв. м в отделни райони в западната половина от страната. От запад ще започне понижение на температурите. Привечер и през нощта срещу неделя по най-високите части на Рила ще превали сняг.

В неделя ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност до слънчево. Вятърът отново ще бъде с южна компонента. Температурите слабо ще се повишат, в Югоизточна България ще бъдат до 28-29 градуса, в останалата част от страната ще са предимно между 20 и 25 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама