Цветанов: ГЕРБ с това ръководство не са потенциален коалиционен партньор

08:46, 25 сеп 20 / Политика 25 2458 Шрифт:
Автор:

"Републиканци за България" е кауза, в която всеки един трябва да бъде съпричастен към нея. ГЕРБ с това ръководство не са потенциален коалиционен партньор. Това заяви пред Нова телевизия Цветан Цветанов, който тази неделя ще учреди ПП "Републиканци за България".

"Партията, която ще създадем, няма да бъде лидерска. Ще има един разширен формат на изпълнителен съвет, в който да участват хората със своите аргументи. Ще заложим на експертизата, на активните млади хора, които се връщат от чужбина или от чужбина искат да помогнат на България", допълни Цветанов.

Д-р Виктор Серафимов: „Републиканци за България“ ще бъде в следващия парламент

Той е категоричен, че не е предал ГЕРБ, а партията е предала всичките си ценности, които са били  в момента на създаването й.  "Докато бях в парламента, съм се противопоставял на всички недоразумения. Не допуснах да мина границата и да бъда толкова близък с Борисов, че да съм съпричастен с всичко, което се случва, включително и записите.  Винаги съм се стремял да защитавам националния интерес", каза още бившият втори в ГЕРБ.

"Когато изграждаш партия, не трябва да има отношения работодател - работник, а да има съпричастност към една кауза. Хората ми вярват, защото знаят какво съм направил. Първата атака срещу мен беше през 2010г. след поредицата от успешни акции, част от които завършиха с осъдителни присъди", каза още той.

„Републиканци за България“ публикува проект на Устава на партията

"Ще се явим самостоятело на избори. Една партия, която иска да предложи своите управленски решения, трябва да се яви самостоятелно. Убедени сме, че ще прескочим прага и ще получим над 450 хиляди гласа на предстоящите избори", допълни Цветан Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ са обслужвали ДПС и даде пример с бившия земеделски министър Румен Порожанов, който е имал списък от горски, които е трябвало да бъдат уволнени, по искане на ДПС. По думите му, той е бил направен от Бойко Борисов, под диктовката на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Цветанов твърди, че е спрял този ход, но хората в смесените райони и досега се чувстват предадени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама