Огнян Ценков: "Републиканци за България" ще консолидира българската нация

22:30, 25 сеп 20 / Политика 25 2672 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Републиканци за България" ще консолидира българската нация. Това заяви в интервю за Konkurent.bg Огнян Ценков, член на Инициативния комитет на бъдещата партия.

Г-н Ценков, Вие участвахте в събранието на инициативният комитет, а в неделя сте делегат на Учредителното събрание на ПП "Републиканци за България"- какви впечатления придобихте и какво следва?

 

Снимка: "Републиканци за България"


Да, миналата неделя, аз и Албена Георгиева участвахме в провеждането на събранието на инициативният комитет за учредяването на ПП "Републиканци за България", а на 27 септември, неделя, ще се проведе и самото учредяване в София. 


Запознахме се много нови лица, с много българи живеещи в чужбина и наши знаменитости, като шампионът ни по щанги - Благой Благоев. Видяхме се и с колеги, с които бяхме работили преди, кметове, области управители, депутати, хора с които имахме общ път и много се радвам, че ще продължим заедно напред.

В неделя, на 27 септември, реално ще бъде учредена партията, ще се приеме устав и ще се изберат органи на ръководство.


Много партии имаше и сега има, защо българските граждани трябва да предпочетат "Републиканци за България"? С какво тази партия е по-различна от другите?         

Със своето съдържание, с хората, които създаваме тази партия и естествено сме в нейната основа. Ние сме хора разпознаваеми в българското общество със своята биография, с делата си и със своя опит.

Заставаме с лицето си, с принципите си, като искам да отбележа, че ние не предадохме доверието на хората. Ето това е различното от другите.


Принципите ни са: "не на лидерството", затова ръководният орган ще е колективен - Изпълнителен съвет, а не едноличен;

 - "върховенството на закона"- дефицит, който най-силно се усеща и в българската държавност и в българското общество;

 - ще се изповядват " евроатлантическите ценности", защото това желаем ние, българските граждани - да сме равноправни в общия европейски дом.


Всичко това е по-различното и аз и моите колеги ще работим, защото сме сигурни, че това е полезният политически субект за България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама