Вече има над 4 хил. декларации за членство в "Републиканци за България"

12:02, 26 сеп 20 / Политика 25 2719 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Цветан Цветанов обяви, че вече има над 4 хиляди декларации за членство в партията "Републиканци за България", част от които са и на българи в Чикаго. Партията ще бъде учредена утре. 

Цветанов коментира пред "Дарик радио", че „Турски поток“ изобщо не е трябвало да бъде стартиран. "Трябва да се търси реална диверсификация, за която всеки говори, но никой не прави", посочи Цветанов.

На въпрос дали е виждал Борислава Йовчева до премиера, той посочи, че няма спомен за жена до Борисов. Според бившия втори в ГЕРБ постепенно министър-председателят трябва да се оттегли от поста. 

Цветан Цветанов е на мнение, че трябва да има служебен кабинет, а не експертен. По думите му, при експертен кабинет може да има съмнения дали изборите ще се проведат честно. 

Цветанов заяви, че очаква предсрочни избори. "Ако Гешев подаде оставка сега и веднага, ВСС ще избере нова фигура, която може да е по-лоша", коментира той и уточни, че за него "критерият за добър главен прокурор е, когато има осъдителна присъда на последна инстанция". Според него трябва да се засили отчетността на главния прокурор пред българския парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама