„Републиканци за България“ тръгва със 75% покритие в страната

14:05, 27 сеп 20 / Политика 25 9476 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Над хиляда симпатизанти на новия политически проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ се събраха в Интер Експо Център за учредяването на партията. Сред участниците бяха както политици и бивши членове на ГЕРБ, така и бизнесмени, общественици, журналисти, спортисти и др.

Сред основните цели на партията са - гарантиране на гражданските в България и ЕС, осигуряване на равни възможности за всички хора, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на отделните региони. Ще се отстояват принципите на равенство, просперитет, демократизъм и правов ред.

Председателят на „Републиканци за България“ ще има мандатност - ще може да бъде начело на партията само два пъти. Така се дава заявка, че това няма да е партия на един човек, а ще се разчита на експертно лидерство.

В Изпълнителния съвет има 31 членове, като заедно с председателя и неговите заместници стават 33.


Снимки: Юлиан Тодоров

„Републиканци за България“ публикува проект на Устава на партията

Начело на партията е Цветан Цветанов, а за негов заместник бе избран бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев.

„За мен е чест и удоволствие, че ще работя с този екип и ще бъдем плътно и заедно във всяко едно решение. Ние трябва да бъдем единни, да защитаваме справедливостта и да сме заедно с нашите членове в трудни моменти. Защото има райони, в които хора могат да злоупотребят с властта и да окажат натиск върху членове на „Републиканци за България“. Но ние ще бъдем плътно зад тях в отстояването на справедливост и правов ред“, категоричен е Цветанов.

Към момента „Републиканци за България“ има над 75% покритие в цялата страна. Стремежът е да се постигнат 100%, заради което през следващите дни предстои обиколка на ръководството на партията из цялата страна.

Водещ на събитието беше Виктор Серафимов от Евро-атлантическия център за сигурност, който заяви, че новата партия успява да намери златното сечение между опита и новата свежа енергия.

От своя страна, Цветан Цветанов бе категоричен, че „Републиканци за България“ няма да „управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност“. С това свое изказване той имаше предвид премиера Бойко Борисов, който от месеци обикаля страната с джип и чрез видеа във Facebook съобщава важни решения за страната.

Цветанов отново се обяви за оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори. „Много са тези, които ще ни упрекнат, че сме станали радетели или любители на президентската институция. Но различията, които имам с президента, станаха ясни през последните години. Никога обаче не съм влизал в лични нападки, защото това би могло да довърши институционалното разделение в България“, подчерта той.

Според него България има нужда от промяна на начина на управление, прозрачност и ценности, които да могат да обединяват, и даде заявка, че „Републиканци за България“ ще работи именно за това. Партията ще обедини всякакви хора, независимо от тяхната възраст, образование и етнос, и ще работи за електронно управление, електронен вот, съдебна реформа и ясни и отчетливи сектори политики.

Снимки: Юлиан Тодоров

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Демократ 08:42, 05 дек 20

Горката ни България! Никъде по света няма такъв цинизъм.Цветан Цветанов,физкултурник, синът на шофьора на Григор Шопов,министър на вътрешните работи на Живков,сатрап на комунистическия режим,съсипал съдбите на хиляди честни българи,несъгласни с комунизма,неграмотника,който като министър на вътрешните работи на мутрата Борисов ,нарушаваше конституциятя от трибуната на парламента и проведе безброй шумни арести без резултат,той ще спасява България с партия.Боже Спаси Ни най-после от тези престъпници.Бързо се забравиха и апартаментгейт и всички други безобразия.Роенето на ГЕРБ е като роенето на БКП,нали охранителят им е началник на всичко,КГБ схемите нямат край

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама