Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България

13:41, 27 сеп 20 / Свят 25 2284 Шрифт:
Редактор:

Чрез отворен процес на сътрудничество показахме, че можем да преодолеем спорните въпроси от миналото и да се обединим около засиленото сътрудничество, партньорството и взаимното доверие в името на бъдещето на Македония и България. Делчев не може да ни раздели, Делчев се бореше за напредничави идеи, които свързват. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за „Локално“.

В него той подчерта, че отношенията с България се основават на Договора за добросъседство и сътрудничество между двете страни, което е добра отправна точка за приключване на всички отворени въпроси.

„Убеден съм, че има добър шанс, всеки отворен въпрос, дори по отношение на Гоце Делчев, да намерим решение по начин, по който и двете страни да бъдат доволни“, каза министър-председателят в интервюто, предава БГНЕС.

Той добави, че в негова чест и в чест на великите му идеи и дела е сигурен, че и македонският, и българският народ, ще последват пътя, който води напред, който вече е очертан ясно от Договора и чрез евроатлантическите процеси.

Заев идва при Борисов заради "македонския революционер" Гоце Делчев

По отношение на това как вижда страната след края на мандата си през 2024 г., той подчерта, че целта през този мандат е „пълна трансформация и европеизация на Северна Македония”, период, в който страната ще се промени положително, институциите ще станат по-ефективни, икономиката ще напредне и европейските стандарти ще се превърнат във вътрешни стандарти.

„Нашето обещание към гражданите и приоритет в работата на правителството е да започнем преговорите с ЕС възможно най-скоро. Влизаме в този процес напълно подготвени, с мисия през следващите четири години 80% от преговорните глави да бъдат отворени и затворени до 2024 г. и да приключим целия процес на преговори за шест години“, заключи Заев. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Цветко 14:21, 27 сеп 20

Абе макетата винаги са били по-умни от нас. Живяха с Тито по-богат и по-щастлив живот от нас. Та и сега без ЕС са по-щастливи и по-весели от нас. Какво па си има Гоце Делчев с щастието ни ежедневно? - И с тяхното и с нашето, когато сме от давнинa вече американци? Вместо Москва тук и Америка там, сега навсякъде хазяйства втората...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама