Каракачанов: Борисов е готов на диалог, но Радев иска безусловна оставка

15:25, 27 сеп 20 / Политика 25 2332 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако правителството може да бъде критикувано за нещо, това е че му липсва смелостта да се опълчи на статуквото в земеделието и някои отрасли в икономиката. Това заяви на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. Изказването си той направи в Плевен, където текат чествания по повод 102 години от Дойранската епопея.

В града Каракачанов бе посрещнат с викове "Оставка" от група плевенчани. "Ще ви отговоря с едно изречение, както има герои на Дойран, така има дезертьори на Добро поле", коментира той..

По думите му рецептата за успокояване  на обстановката е ясна - общонационални цели и единство на нацията. "Всичко друго са празни приказки и партийни боричкания, това е 30 години едно и също и затова сме на този хал. Кой ли не управлява тази държава? Тези, които сега викат, не бяха ли на власт, БСП ли не бяха, кой, Мая Манолова ли не беше, Румен Петков ли не беше, ДСБ ли не бяха, кой ли не беше на власт. С какво са по-различни? Разликата е тази, че като си в опозиция си забравил какво си правил, като си бил на власт и говориш, все едно, че си паднал снощи от тавана“, заявит Каракачанов, цитиран от БНР.

Попитан за възможността да се осъществи диалог между премиера и президента с негово посредничество, той посочи, че премиерът е казал, че е готов на диалог, но президентът е повторил тезата си за безусловна оставка и никакви разговори. Помолен за прогноза за страната за следващите месеци Каракачанов заяви, че „на световната конюнктура трудно можем да влияем и когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика“. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама