От ГЕРБ оказват натиск върху симпатизанти на Цветанов

15:39, 27 сеп 20 / Политика 25 3018 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Има трима от учредителите от Силистра, които заявиха, че ще участват, но днес сутринта се обадиха, че им е оказан натиск и няма как да дойдат. Натиск им е бил оказан от ръководителя на ГЕРБ в града Тодор Тодоров. Това обяви пред журналисти Цветан Цветанов след учредяването на партията „Републиканци за България“.

ГЕРБ наложи мафиотски модел в Силистра, дерибействата са нетърпими

Силистра е мястото, където ще има най-сериозен натиск. В Шуменско и Търговищко също се очаква да има сериозен натиск“, прогнозира Цветанов.

Той се обърна директно към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Това ли ще бъде начинът, по който ще се работи за предстоящите избори?“.  Със страх и омраза не се управлява и не се държи власт. Така можеш за кратко да задържиш властта, но губиш възможност за разумен диалог в институциите. Посланието ми е да дадем възможност на хората да бъдат информирани“, призова Цветан Цветанов.

Благодари и на групата от Кърджали, които са дошли за учредяването. „Там има достойни християни и мюсюлмани, които искат да бъдат част от проекта. Има хора, които са бивши симпатизанти и членове на ГЕРБ, и на останалите партии, които са се появявали в политически план през последните години, и са били алтернатива на ДПС“, коментира Цветанов. 

„Републиканци за България“ тръгва със 75% покритие в страната

Цветанов предупреди, че в много от случаите ГЕРБ и ДПС са като едно цяло. „Мога да дам много примери в тази посока. В момента се провеждат частични избори в Момчилградско и в Ардинско. Има един кандидат, издигнат от ДПС. Ако попитаме къде е ГЕРБ- няма ги. Ако бяхме регистрирали „Републиканци за България“ щяхме да участваме“, посочи той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама