Павел Вълнев от Чикаго стана зам.-председател на партията на Цветанов

07:59, 28 сеп 20 / Политика 25 3064 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Павел Вълнев е избран за заместник-председател на партията на Цветан Цветанов, „Републиканци за България“. Той беше представен от Цветан Цветанов, който беше избран за председател на формацията, пише bg-voice.com

„България трябва да стане привлекателно място за българите в чужбина. Благодаря на Павел Вълнев, че прие номинацията за заместник-председател“, заяви Цветанов. „Братя Вълневи са достойни българи, които реализираха американската мечта, но сега са тук и искат всеки един да сбъдва и българската мечта“, добави той.

На учредяването присъстваха 1123-ма души. Сред учредителите на новата партия е и доскорошният генерален консул на България в Чикаго Иван Анчев, който ще бъде член на Изпълнителния съвет на формацията, както и Любомир Крулев – член на борда на директорите на Малко Българско Училище и Станислав Станимиров, основател на културен център “Магура” в Чикаго.

„Знаещите и можещите трябва да участват в този проект“, каза Цветанов. По думите му, за първи път българите, върнали се от чужбина, имат политически проект. Той подчерта, че в момента на страната липсва ясна политика как да стигне до българите, живеещи в чужбина, за да се върнат и работят в България. Според него пътят е електронното управление, така че в края на мандата те да могат да гласуват онлайн.

Цветанов съобщи, че вече са изградени местните структури на партията в 75% от страната, а през следващите месеци двамата с Павел Вълнев ще направят обиколка на страната, за да се срещнат с местните жители преди предстоящите парламентарни избори.

 

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари“, заяви Цветанов във встъпителното си слово.

„В края на едно ефективно управление ще имаме електронно управление, с което да знаем, че всички българи ще могат да гласуват по електронен път – това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който вирее в определени райони“, ангажира се Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама