Известни спортисти и телевизионни лица участват в благотворителен боулинг турнир

14:12, 28 сеп 20 25 1880 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран подават ръка на деца със специални потребности чрез участие в благотворителен боулинг турнир, съобщи БГНЕС. Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влизат в боулинг зала в ролята на капитани на „Отборите на доброто“. Всички те са се докосвали до боулинга само за удоволствие, но сега една кауза обединява усилията им – благотворителната инициатива „Подай ръка“ в подкрепа на деца със специални потребности.

Капитаните ще поведат отборите си с цел набиране на средства за рехабилитация на деца, които се нуждаят от допълнителна професионална медицинска помощ. Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите. Таксата за участие в някой от осемте отбора е 20 лева. Събраните средства от такси, както и от всички любителски боулинг игри на 10 и 11 октомври ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“.

Неправителствената организация е основана от родители на деца с увреждания през 2006 година. Основната ѝ цел е да осигури възможност на децата със специални нужди да получат най-добрата терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа, за да разгърнат своя потенциал. През 2009 година фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Фондацията ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията.

Благотворителната инициатива ще се проведе на 10-11 октомври в боулинг залата в SkyCity Mall в столичния квартал „Гео Милев“. Стартът ще бъде даден в 9.30 часа.

Събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, като в боулинг залата няма да бъдат допускани повече хора от 50% от капацитета й.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама