Цветан Цветанов няма да се върне в ГЕРБ, това не е неговото семейство

20:35, 28 сеп 20 / Политика 25 3478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не мога да коментирам думите на премиера, не мога да споделя неговата гледна точка. Това, че съм посветил времето си в минал период, не означава, че ГЕРБ е моето семейство.

Не няма да се върна в ГЕРБ. Това е много ясно и силно заявено, защото това ще бъде предателство към „Републиканци за България“, ние ще бъдем много силна алтернатива на това, което се заформи в смесените региони. Няма война в Родопите между ГЕРБ и ДПС. Това каза председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев по TV 1 и ТV+ във връзка с изказването на премиера Борисов, че отношенията им са като на разведена двойка.

Попитан има ли опасения, че ще го последва съдбата на Слави Трифонов при вписването на партията му, той заяви, че не се притеснява за регистрацията на „Републиканци за България“ в Софийски градски съд, защото нямат нищо противозаконно и са спазени всички конституционни изисквания.

Радев наложи вето на Изборния кодекс

Относно ветото на президента над Изборния кодекс Цветанов заяви, че самият факт, че само преди  дни председателят на ЦИК Стефка Стоева е напуснала е знак на несъгласие за делегираните права и задължения на комисията. Никъде в дебата, който липсваше нямаше оценка на въздействие.

При изчерпване кредита на доверие от българското общество предсрочните избори са единственото решение.

След като му беше пуснат запис на Цвета Караянчева, която коментира успехите постигнати от правителството и Борисов с изказването и „Ходи пеша бе, ходи пеша – това е положението“, Цветанов каза, че е недопустимо председателят на Народното събрание да се държи така. Усилията за строежа на метрото са комплексни на българския и европейския данъкоплатец. „Подобни изказвания уронват престижа на парламентарната институция“, категоричен е Цветанов.

На въпрос ако Борисов бъде отстранен остават Пеевски и Гешев, необходимо ли е и как ще бъдат премахнати Цветанов заяви, че силният резултат, който могат да постигнат десните партии ще доведе до това да нямат влияние върху статуквото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама