Миков: Отсъстващите от Националния съвет пречеха на „одесняването“ на БСП

08:31, 29 сеп 20 / Политика 25 2103 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пълна промяна в БСП. След инфарктен конгрес, от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица. Михаил Миков, който си направи самоотвод, определи случващото се като „одесняване“ на партията. 

"Корнелия Нинова налага тази политика. Тези, които отсъстват от Националния съвет
на партията, пречеха на „одесняването“ на БСП", коментира Миков пред bTV. Той видя и мълчалива подкрепа към ГЕРБ по време на частичните избори в събота.

Жаблянов: Лицемерието, което лъха от БСП, е същото като от управляващите

„По време на конгреса се проведоха 24 частични избора, които са ясен индикатор за състоянието на нещата. От тези 24 частични избора – имаше в две общини, БСП не издигна кандидат - Стрелча и Септември, общини, в които БСП в годините още от времето на съпротивата има трайно присъствие. В едната община не подкрепиха кандидата на АБВ, чийто председател беше гост на конгреса, подкрепиха кандидата на ГЕРБ, в другата община имаше един кандидат, съпругата на въпросния кандидат на ГЕРБ, който е отстранен заради конфликт на интереси. БСП не издигна кандидат като мълчаливо подкрепя кандидата на ГЕРБ“, смята Миков.

Според него основни принципи на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени.

Реформите в БСП разчистиха пътя на Нинова

"БСП членува в Партията на европейските социалисти. Отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП. Знаете, че в ръководството видни представители са симпатизанти на Орбан. Визирам не само Нинова, която е заявявала своята позиция, визирам и Румен Овчаров. Когато се говори за промяна виждаме, че той заема все по-високи и по-високи, и важни отговорности", каза още Миков.

Той не смята, че БСП ще напусне ПЕС, но всичките й действия говорели за това, че усилията са насочени към самата власт като такава, но не се отстояват никакви принципи на левицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама