Елена Попдотодорова за дебата Тръмп-Байдън: Подобен хаос не се е случвал от Никсън насам

09:03, 30 сеп 20 / Свят 25 2085 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

По време на дебата Тръмп-Байдън целта на настоящия президент е била да извади кандидата на демократите от кондиция, смята бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

„Имаше екстремност, невероятно напрежение и нападки. От Никсън насам не е имало толкова смущаващо преживяване“, коментира Поптодорова в ефира на bTV.

Тя подчерта и че са се водели не един, а три разговора – между Доналд Тръмп и Джо Байдън, между Доналд Тръмп и водещият Крис Уолас, и между Джо Байдън и публиката.

Дебатът между Тръмп и Байдън: нарушаване на правилата и лични нападки

От дебата са излезли и няколко тревожни извода, според Поптодорова. Първият е, че Доналд Тръмп не се е разграничил от наследниците на Ку Клус Клан. Вторият, че Байдън е бил лаконичен относно последователите си в Портланд, а третият е, че не е станало ясно дали ще се разреши гласуването по пощата.

Ако гласуването по пощата се разреши, бюлетините ще трябва да се броят дълго след вота. Тръмп може да не го признае и да не пожелае да напусне Белия дом. Тогава в играта ще трябва да влезе Върховния съд.

Вместо символите слона и магарето, в Америка разделението между републиканци и демократи е въпросът „Носиш ли маска?“, каза още Поптодорова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама