Журналистите с достъп до още една стая в парламента, но не и до депутатите

11:19, 30 сеп 20 25 1826 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Председателят на парламента Цвета Караянчева обеща от днес да отвори ново помещение за достъп на журналистите до депутатите. Това е т.нар. Клуб на народните представители, като за медиите ще има специални баджове.

До казуса се стигна, след като се оказа, че в сградата на бившия Партиен дом, където от тази есен е новата пленарна зала, журналистите нямат директен достъп до народните представители. Европейските журналисти осъдиха условията на работа на българските си колеги, а самите парламентарни журналисти внесоха две подписки.

СБЛЪСЪК: Кой вкара журналистите в мазето?

На брифинг Цвета Караянчева заяви, че идеята за разпределението в новата сграда не е било с цел да се ограничи достъпът на журналистите до политиците. Идеята беше контактът до тях да преминава през пиарите на отделните парламентарни групи, но това очевидно не се получи. „Последното, което искам, е да се ограничава вашата работа“, обърна се тя към журналистите и подчерта, че това е първа стъпка и диалогът ще продължи.

Освен това след месец, когато стане готов бюфетът в Партийния дом, представителите на медиите ще имат контакт с депутатите и там.

Журналистите обаче не останаха доволни от предложението на Караянчева. Те обясниха, че искат достъп до етажите, където са стаите на парламентарните групи, и се заканиха, че ако това не се случи, този проблем ще стигне и до европейско ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама