Sutherland Bulgaria дигитализира процеса по обработката на документи и наемането на служители

13:20, 01 окт 20 25 1991 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Sutherland Bulgaria, част от едноименната глобална компания, интегрира отдалечените и квалифицирани е-идентификация и е-подпис на Evrotrust Technologies за дигитализацията на целия си документооборот и процеса по наемане на служители. Услугите на Evrotrust могат да се използват директно през мобилния телефон.

След интеграцията с Evrotrust, българският офис на работещата в 20 държави по света и базирана в САЩ компания изцяло дигитализира обработката на документи и процеса по наемане на служители. Цифровизацията на целия цикъл от административни услуги за служителите на Sutherland Bulgaria значително намалява времето, необходимо за обработка на документите, повишава ефективността на работния процес и осигурява безопасна среда в условията на COVID-19. 

С Evrotrust осигуряваме сигурна и здравословна среда за служителите ни, което е наш основен приоритет в условията на коронавируса. Целта ни е да предоставим най-добрите условия в настоящата епидемична обстановка, за да могат служителите ни да развиват своя потенциал. Още преди COVID-19 имаме богат опит на глобално ниво в прехвърлянето на работни процеси у дома”, коментира Яким Кастелов, ръководител проект от Sutherland Bulgaria.

С е-подписа на Evrotrust, който е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставения подпис на хартия, новоназначените служители вече могат да се присъединят към екипа на Sutherland Bulgaria от всяка точка на страната, без да е необходимо да посещават офисите в София, Варна, Бургас и Пловдив. В България за компанията работят над 2500 души. 

Интеграцията с Evrotrust има и важен социален отпечатък в практиката на Sutherland Bulgaria. “С технологията и мобилното приложение на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща привличаме по-лесно и хора с увреждания, тъй като вече не е необходимо да посещават наши офиси, за да подпишат договора си”, обясни още Кастелов от Sutherland Bulgaria.

Решението за въвеждането на иновативната технология на Evrotrust за е-идентификация и е-подпис е без аналог до момента в сектора за аутсорсинг на бизнес процеси (Business Process Outsourcing) в България. 

Пандемията от коронавируса даде силен тласък на дигитализацията на бизнеса във всички сфери на икономиката. BPO секторът не е изключение и сме удовлетворени, че в лицето на Sutherland Bulgaria имаме солиден партньор от тази индустрия, който ни се довери. В условията на COVID-19 услугите на Evrotrust съдействат пряко за опазване здравето и живота на служителите и помагат на компаниите да продължат да работят и да развиват бизнеса си“, коментира Константин Безуханов, изпълнителен директор на Evrotrust.

Приложението наEvrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Към момента близо 90 хил. потребители използват мобилното приложение на Evrotrust.

Sutherlandе глобална компания за трансформация на бизнес процеси с офиси в 20 държави по света. Тя предлага интегриран пакет от бек-офис и фронт-офис услуги, поддържащи целия клиентски цикъл. Централата й се намира в Рочестър, Ню Йорк. През 2008 г. в София отваря врати многоезиков офис за обслужване на клиенти. От тогава до днес вБългария Sutherlandдостига 2500 служители в шест различни офиса – три в София, един в Бургас, един във Варна и един в Пловдив. Екипът от професионалисти предлага техническо обслужване и обслужване на клиенти на повече от 16 европейски езика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама