Преименуват 24 май

13:53, 01 окт 20 25 2655 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Изненадващо ГЕРБ подкрепи на първо четене предложението на "Обединените патриоти" 24 май да се нарича Ден на българската писменост, просвета и култура, а не Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, както е в момента.

Преди окончателното гласуване по думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков щяло да има обществен дебат. "За" бяха 76 депутати и предложението беше прието, съобщи "Дневник". 

От ВМРО настояват 24 май да се преименува

Става въпрос за промени в Кодекса на труда, внесени от ВМРО. За депутатите от партията на Красимир Каракачанов било неточност, че 24 май се нарича Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тъй като кирилицата била българска, а не славянска азбука. Заради това Народното събрание трябвало да прекръсти 24 май на Ден на българската писменост, просвета и култура.

След като решението мина на първо четене, ГЕРБ вкара извънредно в дневния ред на парламента създаването на временна комисия за обсъждане на проекта на партията за нова конституция. Има спекулации, че е имало договорка ГЕРБ да подкрепи прекръстването на 24 май, а "патриотите" - създаването на комисията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама