Горан Благоев: „Републиканци за България“ ще работи за обединяване на хората с десни убеждения

19:55, 01 окт 20 / Политика 25 3200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Републиканци за България“ ще работи за обединяване на хората с десни убеждения. Поемам в посока, която до момента не съм се проявявал. Това каза Горан Благоев журналист и учредител на „Републиканци за България“ в предаването „Крум Савов LIVE“ по 7/8 ТV.

На въпрос как се припознал в проекта „Републиканци за България“ Благоев заяви, че „никога не е късно човек да опита нещо ново“.

Именно декаларацията с евроатлантическата насоченост, го е привлякла и впечатлила. В нея са залегнали принципи, които е отстоявал в живота си.

Републиканци за България е позиционирана център-дясно и той се припознава в тази посока.

Цветан Цветанов няма да се върне в ГЕРБ, това не е неговото семейство

Има ли дейно участие в „развода“ между Цветанов и Борисов, Благоев заяви, че не и обясни защо се е включил като участник в протестните действия срещу правителството и главния прокурор.

Попитан не се ли притеснява от негативния „ореол“ на Цветанов, той отговори,че си дава сметка, че има твърде негативен медиен образ, но ако за момент се абстрахираме ще видим колко  различно говори г-н Цветанов от началото на годината, а и всеки има право на втори шанс.

„Бъдещето е пред нас. Ако Цветан Цветанов е толкова негативен, „Републиканци за България“ ще си понесе отговорността на изборите“, каза журналистът.

„През последните месеци той не е спрял да обикаля по страната и да привлича хора, в което няма нищо лошо“, сподели Благоев.

„Републиканци за България“ ще е основният опонент на управляващите в смесените региони

„Твърде много задачи има пред партията заложени в програмната декларация, който предстои да се изпълняват. Аз вярвам наистина, че ще се отстояват тези принципи. В Изпълнителния съвет има много интелигентни млади хора, не хванати от улицата. Аз съм се венчал само за моята съпруга до гроб, оттам нататък човек има свободата да избира. Ако на някой нещо не му хареса, той има правото възпитано да си тръгне“, е на мнение учредителят на новата политическа формация.

По думите му на този етап трябва да се опита и колкото по-сплотена е една десница, толкова  по-добре ще е за България. „Виждаме от изток какви партии се опитват да бъдат форматирани на българска среда. Онзи ден Майк Помпео каза, че Русия се опитва да приватизира и православието“, припомни той.

„Републиканци за България“ има една много стойностна ценност, в която се изповядва диалог на всички традиционни вероизповедания с реверанс към православието, но там има място и за католици, и за евангелисти, и за мюсюлмани“, добави Благоев, който изтъкна, че е поканен в проекта заради своята експертиза.

„Републиканци за България“ тръгва със 75% покритие в страната

„Аз съм редови член, това че съм учредител моето конституционно право е да изповядвам политически убеждения каквито намеря за добре, аз водя предаване, което е образователно. Моят политически ангажимент започва, когато изляза от „Сан Стефано“ 29“, категоричен е Горан Благоев.

„Аз съм застанал с лицето си каквото и да ми коства това“. Той попита по-добре ли е да си проводник на други политически интереси срещу едно прилично задкулисие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама