Тръмп се чувства добре, но още не е извън опасност

08:06, 04 окт 20 / Свят 25 2412 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Здравето на президента на САЩ - Доналд Тръмп, се подобрява. Той няма температура, но още не е извън опасност. Това заяви лекуващият му лекар Шон Конли, цитиран от БТА.

А самият Тръмп заяви, че се чувства много по-добре. "Работим упорито, за да се възстановя изцяло. Мисля, че скоро ще се върна", посочи той във видеозапис, публикуван в Twitter. Президентът обясни, че е бил настанен в болница, защото не е бил „много добре“. По думите му идните дни ще са истинският тест за възстановяването му. Все пак той обеща да продължи и с кампанията за преизбирането си.

Държавният глава на САЩ подчерта, че не е имал избор, освен да рискува да се зарази с коронавируса, тъй като не е искал просто да стои в Белия дом, а лидерите трябва да се изправят срещу проблемите.

"Той прекара голяма част от следобеда, занимавайки се със задълженията си, става и се движи без затруднения. Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало, но екипът от специалисти остава предпазливо оптимистичен. Президентът приключи без усложнения приема на втората доза от антивирусния препарат", каза от своя страна Конли. 

Доналд и Мелания Тръмп са заразени с COVID-19

Той уточни, че нивото на насищане на кръвта на Тръмп с кислород е било в нормите през целия ден, като се е колебаело между 96 и 98 на сто.

Специалистите планират да продължат и днес курса на лечение. Освен това президентът е получил една доза от експериментално лекарство на фармацевтичното предприятие "Регенерон".

Доналд Тръмп е в болница, но според лекаря на Белия дом състоянието му е добро

Конли отбеляза, че в много случаи COVID-19 може да стане по-опасен след като тялото на пациента реагира на заразата. "Първата седмица е най-важна при определяне на вероятното развитие на болестта", добави лекарят.

Изявлението на Конли беше публикувано в Twitter от прессекретаря на Белия дом Кейли Макенани. В същото време открита подозрителна чанта накара полицията на щата Мериленд да затвори пътя до медицинския център "Уолтър Рийд", където се лекува президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама