Удължават мярката 60/40 до края на годината

16:10, 05 окт 20 25 2194 Шрифт:
Редактор:

Мярката 60/40 ще бъде удължена до 31 декември тази година. Това реши Националният съвет за тристранно сътрудничество, ръководен от вицепремиера Марияна Николова. Мярката е разписана в правителственото постановление №151 от 2020 г.

С удължаването на действието му се удължава до края на годината и прилагането на облекчените условия за секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Друг пътнически сухопътен транспорт, некласифициран другаде“.

Властта си отваря вратичка да надхвърли дефицита от 3%

Необходимите финансовите средства в размер на около 750 млн. лв. за реализиране на промените ще бъдат осигурени от фонд „Безработица“ на държавното обществено осигуряване. Очаква се ефектът от удължаване на мярката да се отрази в запазването на около 200 000 работни места.

Промените влизат в сила от 1 октомври тази година, като средствата за запазване на заетостта ще се изплащат след съответната нотификация от Европейската комисия. 

Социалните партньори единодушно подкрепят проекта на постановление с редакционни бележки и предложения за прецизиране на текстовете.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама