Солени глоби в салоните за красота, ако слушат радио

09:28, 05 окт 20 25 8567 Шрифт:
Редактор:

Фризьори, гримьори и козметици нямат право да слушат радио в салоните и студиата си докато обслужват клиенти, освен ако не са си платили авторските права.

Собественици на салони за красота сигнализираха, че са били посетени от полиция и са били предупредени, че ги очакват глоби, ако не спазват правилата.

Екатерина Мечкуева, която има студио за грим е една от потърпевшите. Тя е била посетена от съответните органи и й е било връчено предупреждение. „Глобите са непосилни за малък бизнес като моя. Те са от порядъка на между 2000 до 20 000 лева, ако ме заварят, че обслужвам клиенти и е пуснато радио”, заяви тя пред Нова телевизия.

Механа в „Драгалевци“ тормози съседи със силна музика

„Не става дума за музика от флашка или от диск. Става дума на българско национално радио. В съседство до моето студио има фризьорски салон. Собственикът му, в мое присъствие получи предупредителен протокол. Беше му заявено, че трябва да махне радиото, тъй като при последващо нарушение приемникът ще бъде конфискуван”, разказва Мечкуева. 

Министерство на културата започна проверки още през август на търговските обекти, озвучавани с музика, за която трябва да бъдат уредени авторските и сродните му права. Контролната кампания към момента има предупредителна цел, както и да повиши осведомеността на ползвателите.

Напишете коментар
Коментари: 7
1 Анонимен 11:52, 06 окт 20

Просто си платете. Не е толкова скъпо.

2 Анонимен 12:34, 06 окт 20

Това е поредното безобразие!Възмутена съм!

3 Анонимен 17:11, 06 окт 20

Защо да плащаме ? Радиостанциите вече веднъж са платили. Ако слушаш диск е друго

4 Трол 16:49, 07 окт 20

Абсолютно безумуе!

5 Аз 20:25, 07 окт 20

Трябва да ги разберете! Все пак всичко друго ни е наред, това не бива да съсипва имиджа ни. Пък и покрай музиката може да чуете и някое политическо коментарче, да ви пообърка.

6 Анонимен 08:07, 08 окт 20

Навсякъде се плаща радио и телевизия!В Германия например даже отиваш директно на съдия изпълнител ако откажеш!

7 Фризьор 21:43, 08 окт 20

А телевизор в салона??

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама