Жестоко нападение над еврейска студентка в Германия

10:48, 05 окт 20 / Свят 25 2182 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Еврейска студентка е била тежко ранена след като мъж я е нападнал с лопата пред синагогата в северния германски град Хамбург, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

26-годишната жена е била удряна многократно по главата на влизане в синагогата, обясни пред медиите външния министър Хейко Маас, който нарече деянието проява на "отвратителен антисемитизъм".

Полицията, назначена за защита на синагогата, е арестувала 29-годишен мъж, облечен в униформа, наподобяваща тази на германската армия. Според германската агенция „Дойче пресе”, в един от джобовете на панталона на нападателя е открит лист хартия със свастика.

Нападната жена е успяла да се измъкне от нападателя си и минувачите са й оказали първа помощ, преди да бъде откарана в болница.

Говорител на полицията заяви пред медиите, че заподозреният, германец от казахстански произход, е бил в объркано състояние, което затруднява разпита му.

Роналд Лодър, лидер на Световния еврейски конгрес, осъди нападението, като посочи, че то е станало година след като двама души са били застреляни, след като екстремист се е опитал да щурмува синагога в източния град Хале. "Днешният нападател трябва да носи отговорност, както и всички, които се ангажират с прояви на омраза или нетърпимост" каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама