Очаква ни оцветен дъжд заради прах от Сахара

07:00, 06 окт 20 25 1425 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Заради пренос на прах от Африка валежите, където ги има през следващото денонощие, може да бъдат оцветени.

Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух, но в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат високи. Над Западна България ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, а след обяд облачността ще се увеличи и над централните и източни райони от Дунавската равнина и там на места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 21 - в северозападните райони, до 33 градуса - в югоизточните, в София - 24-25 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 25 и 30. Температурата на морската вода ще е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В масивите от Западна България над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, като след обяд ще превали на места и в Централна Стара планина и Родопите. Вятърът ще се задържи умерен и силен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, а на 2000 метра - около 14 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама