Дъжд на места, на изток – до 30 градуса

07:00, 07 окт 20 25 1541 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад облачността отново ще се увеличи и на много места от запад на изток ще има превалявания от дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите в Източна България ще са значителни, временно интензивни и на места ще има гръмотевична дейност. Преди обяд в Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а в останалата част от страната вятърът ще е слаб от южната четвърт, в югоизточните райони - умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 20-22 градуса в Западна България до 28-30 градуса на изток.

Преди обяд по Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и привечер ще завали дъжд. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Температурата на морската вода ще е 22- 23 градуса.

В планините облачността ще е значителна и на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса. През нощта срещу четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра дъждът ще преминава в сняг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама