Каракачанов се оплака на НАТО от Северна Македония

10:39, 07 окт 20 / Политика 25 3532 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обвини Северна Македония в забавяне на поетите ангажименти по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество при среща с директора по европейските стратегически въпроси на НАТО Маркус Томи.

Каракачанов подчерта, че българската позиция по отношение на интеграция на нови държави в Европейския съюз остава непроменена.

Военният министър използва срещата си с Томи, за да предаде лично писмо от премиера Бойко Борисов, адресирано до Доналд Тръмп, съобщиха от военното министерство. От там липсва информация дали министърът е запознат със съдържанието на писмото.

Снимка: Министерство на отбраната

Каракачанов е на посещение в САЩ и в рамките на визитата си подписа 10-годишна „Пътна карта“ за сътрудничество в областта на отбраната между САЩ и България.

Снимка: Министерство на отбраната

Подписаната „Пътна карта“ ще подпомогне развитието на българските въоръжени сили. С това се цели задълбочаване на сътрудничеството в региона на Черно море, подпомагане изпълнението на целите и способностите на НАТО, коопериране в сферата на киберсигурността и укрепване на устойчивостта при кризи.

Министърът се срещна и със секретаря по отбраната в САЩ Марк Еспър в Пентагона. Те коментираха въпроси по сигурността в региона на Черно море, Западните Балкани и Близкия Изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама