Управителят на БНБ е единственият в Европа с най-висока оценка в класацията на Global Finance

11:21, 08 окт 20 25 1757 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев е отличен с най-високата оценка "A" в годишната класация на престижното издание Global Finance. Гуверньорът на БНБ е единственият от Европа, който получава най-високата оценка, съобщи Нова телевизия.

В престижната класация, която изданието прави от 1994 г. насам, Радев влиза за трета поредна година. С оценка като неговата тази година са и централните банкери на Австралия, Южна Корея, Бразилия, Чили, Кувейт и др. В класацията са централни банкери от повече от 90 страни.

С едно стъпало по-ниско, с оценка A-, са отличени централните банкери на Чехия, Египет,  ръководителят на Федералния резерв на САЩ и др.

Оценките се поставят по скала от “A” дo “F”, като се взимат предвид резултатите и успехът в области като контрол на инфлацията, цели за икономически растеж, стабилност на валутата, управление на лихвите. "A" e най-високата оценка в скалата. Класацията е в октомврийския брой на Global Finance, както и в дигиталните издания и онлайн в GFMag.com.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 MichaelFoste 03:55, 28 авг 22

получить кредит webmoney онлайн

2 Geraldanasy 16:14, 30 дек 22

wmz кредит wm-lend.ru

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама