Предупреждение за интензивни валежи в 12 области

07:00, 09 окт 20 25 1829 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Предупреждение за обилни валежи е в сила за 12 области в страната. Оранжев код е обявен за Силистра, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен.

Жълт код за Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище и Враца.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, малко по-високи по Черноморието, а максималните между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, по северното крайбрежие и дъждовно. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса, а температурата на морската вода 22-23 градуса. 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В събота сутринта все още на отделни места е възможно слабо да превалява, но до обяд валежите навсякъде ще спрат, над по-голямата част от страната и облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне. В неделя ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. Сутринта ще бъде сравнително хладно, през деня, със слаб вятър от южна четвърт, слабо ще се затопли и дневните температури ще достигнат до 20-25 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама