Под 900 лв. заплата на първа линия: Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си

19:33, 08 окт 20 25 2227 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Лекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в знак на протест. Причината за недоволството му – медикът работи на първа линия в борбата с COVID-19, а получава като възнаграждение под 900 лева. Лекарят изпрати писмо до здравния министър, в което обяснява постъпката си. Той пише, че продава за 638 лева и 24 стотинки грамотата, получена за лекуването на засегнатите от атентата в Сарафово, защото точно толкова е дупката в семейния му бюджет за месеца.

Пред bTV медикът обясни, че работи в Пета градска болница и се грижи за болните от COVID-19. Твърди, че не е получил нито лев бонус за това. В Пловдив здравният министър Костадин Ангелов каза, че не е запознат с писмото на своя колега, но и не може да коментира заплатите в общински лечебни заведения.

Получавам 830 лева чисто, а работя в голяма софийска болница - Пета градска, и не ни плаща парите за COVID. Всичките ни колеги, 95%, които работят в други болници, работят при тези условия, и е руска рулетка дали ще получим тези пари“, заяви д-р Димитър Кехайов.

„Със сигурност е тъжно. Затова ви казвам, че политиката, която сме предприели, е увеличаването на доходите на всички медицински лица, и на всички лекари и медицински сестри по лечебните заведения, като сме увеличили прихода с над 10% в лечебните заведения“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Здравният министър беше на посещение в Пловдив, за да провери как се спазват противоепидемичните мерки. Той присъства на заседание на медицинския щаб, при влизането в сградата бе замерян с яйца от протестиращи. Двама души бяха задържани след яйчената акция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама