Вицепрезидентът с критики към Щаба: Вместо бодри изказвания, подготовка

10:31, 09 окт 20 / Политика 25 2440 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вместо бодрите изказвания, че няма да има затягане на мерките, е необходима реална подготовка за различни сценарии на развитие на пандемията от COVID-19. Броят на заразените се увеличава в цяла Европа, правителствата разглеждат различни варианти, правят оценка на рисковете. Това в България липсва, а трябва да бъдем подготвени, за да избегнем нов стрес за обществото и сътресения в икономиката и социалната сфера, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът постави редица въпроси, сред които: „Каква е цената на българското здравеопазване? Какво е състоянието на българската здравна система? Научихме ли си уроците няколко месеца по-късно, за да осигурим спокойствие на българските граждани“.

Светът няма да бъде същият – поредното клише. Светът ще бъде такъв, какъвто го направим. Тези няколко месеца ни показаха, че всяването на страх е погрешната политика. Да бъдеш отговорен към себе си и към другите – това е най-важно днес“, заяви вицепрезидентът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама