Обвиниха четирима, разпространявали наркотици около училища в София

13:16, 09 окт 20 25 2455 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици, съобщиха от държавното обвинение.

Те бяха задържани на 7 октомври при специализирана операция на ГДБОП на територията на София и Софийска област.

В хода на действията по разследването в две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

При извършените 52 действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - „Филип Плейн“, „Шанел“ и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити 2 пакета с амфетамин с общо тегло един килограм. Друг участник в групата бе задържан в момент на продажба на над 6000 таблетки синтетичен наркотик.

Дрогата основно се е разпространявала в София в кварталите „Люлин“ и „Надежда“ около училища.

Днес спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от участниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама