Спoред Джамбазки резолюцията на ЕП се използва предизборно

10:11, 10 окт 20 / Политика 25 1938 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Когато Европейският парламент седне да пише резолюция, независимо за коя страна се пише, в пакета си вървят Истанбулски конвенции, всички малцинства, еднополови бракове. Това си е една матрица, в която само сменят името на държавата, която искат да наплюят и се почва с тези неща, заяви евродепутатът от Групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки в ефира на БНТ. 

Джамбазки: Резолюцията няма правна стойност, но може да има политически последствия

Според него хората от "Да, България" прекрасно знаят какво ще се случи, но "са готови в жаждата за власт да се върнат обратно в правителството на Борисов, от което бяха част, и сега го плюят по меко казано грозен начин". По думите на евродепутата те са готови да признаят всички малцинства. И категорично заяви, че "Да, България" не е дясна партия, след като гласува заедно с леви такива, както и със зелени, либерали.

"Тази резолюция се използва предизборно", заяви Джамбазки.

"Аз нямам проблем, че "Демократична България" и БСП подкрепят конвенция, еднополови бракове и т. н. - те имат право на това, това не е проблем. Аз имам проблем с ОМО Илинден, аз имам проблем с втори официален език турски по време на избори - с това имам истински проблем", каза Джамбазки.

Според него това е сепаратизъм и заплаха за българската нация. И обвини евродепутатите от опозицията, че са вкарали в резолюцията тези теми за ОМО Илинден, за турския език, като подчерта, че нямат място там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама