Авиокомпания превози пътници до никъде

10:57, 11 окт 20 / Свят 25 2116 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Водещата австралийска авиокомпания "Куонтас" извърши еднократен седемчасов вътрешен полет с пътници, които никога не са летели със самолет, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Самолетните полети спряха на практика в Австралия заради пандемията от коронавируса. Затова този полет бе специално замислен като панорамно пътуване "до никъде".

На борда на "Боинг 787-9 Дриймлайнър" имаше само 150 пътници, които излетяха от международното летище "Кингсфорд Смит" в Сидни в събота сутринта.

"Куонтас" определи развлекателното пътуване като "полет от въздушния туризъм, който е веднъж в живота, над някои от най-емблематичните дестинации в Австралия".

Целодневната екскурзия - с широкофюзелажен двумоторен самолет, обикновено ползван за международни полети на дълги разстояния - включваше редица прелитания на ниско ниво (около 1220 м) над ключови места по крайбрежията на щатите Нов Южен Уелс и Куинсланд, както и голямото скално образувание Улуру в Северната територия.

"Само преди шест месеца не можехме да си представим, че няма да можем да скочим на самолета и да посетим близките си в друг щат или да отидем на почивка в чужбина", каза главният изпълнителен директор на "Куонтас" Алън Джойс при неотдавнашното представяне на инициативата.

През април тази година ограниченията за пътувания доведоха до 95-процентов спад на пътниците спрямо същия период на миналата година.

Маршрутът между Сидни и Мелбърн, който бе вторият по натовареност летателен коридор в света, отчита спад на пътниците от 742 000 през април 2019 година до едва 17 000 през април 2020 година. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама