Нинова с петима заместници в БСП

13:15, 11 окт 20 / Политика 25 3176 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи пред Националния съвет да има петима заместници в партията. Предложението и беше прието със 136 гласа "За" и 9 "въздържали се".

Нинова ще има петима заместници, като нов ресор е коалиционна политика. За него ще отговаря Атанас Зафиров. Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова, предаде Дневник.

На "Позитано" 20 като заместник на лидера се завръща Янаки Стоилов, който ще отговаря за идеологията на БСП. 

Новите членове на Изпълнителното бюро на социалистите са Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Иван Иванов, Катя Георгиева, Стефан Бурджев, Стойко Танков и Трифон Панчев.

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

Националният съвет на БСП се събира на първото си заседание, две седмици след като приключи 50-ият конгрес на социалистите. 

Реформите в БСП разчистиха пътя на Нинова
 
 
"Виждате, че нещата се променят бързо. Че сме на прага на избори, предсрочни или редовно, но все пак трябва да сме готови, че вече сме в предизборна кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.
 
"Виждам, че старата опорна точка за разединение и разцепление в БСП започва да отминава след избора на председател и избора на нов Национален съвет на Конгреса. "Големите очаквания" на нашите политически опоненти, говорители и анализатори за "страшното разцепление" на БСП се сведоха до напускането на шест души от партията - от над 80 000 души", каза още лидерът на левицата.
 
„Виждам обаче задаващата се нова опорна точка. И тя е, че БСП не е алтернатива, а се е договорила с ГЕРБ и аз - с Бойко Борисов", каза още Нинова. "Единствени ние за тези четири години отказахме да влезем в правителството на Борисов. Отказахме постове. Отказахме всякакви предложения", добави тя.

На конгрес на БСП преди две седмици от широкото ръководство на БСП отпаднаха част от критиците на Нинова - Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Катя Николова, Красимир Янков, Валери Жаблянов, и др. Но пък останаха други, обявяващи се за опозиция - Кирил Добрев, Георги Гергов, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и дори Борислав Гуцанов.

Според социалисти е имало договаряне между част от кръговете кой да бъде избран и кой - не, заради което отпаднали само идеологическите критици. Предполага се, че Нинова има подкрепата на около четири-пети от 185 членове. Досега не е имало случай някой да е посочен, а да не е избран за член на Изпълнителното бюро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама