Цветанов вижда партията си като незаобиколим фактор в следващия парламент

15:19, 12 окт 20 / Политика 25 4297 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Цветан Цветанов внесе в Софийския градски съд документите за регистрация на новата си партия „Републиканци за България“. Бяха внесени 17 класьора с 5717 заявления за членство. В Инициативния комитет на партията участват 89 граждани, а в Учредителното събрание – 1123.

Цветанов заяви, че след учредяването на партията са се появили много българи, които са поискали да се присъединят към нея. Към момента „Републиканци за България“ има над 75% покритие в страната. „Убеден съм, че със секторните политики, които ще предложим на българските избиратели, ще можем да станем много по-приемлива партия, която ще се стреми да има нормалност, да се издигне авторитетът на българските институции и институционалното взаимодействие да бъде водещо при външнополитическия път на страната ни“, посочи той.


Снимка: „Републиканци за България“

„Републиканци за България“ се стреми към влизане в парламента с голяма парламентарна група. Целта на партията е да има много повече от 4% на предстоящия парламентарен вот, за да може да участва в управлението и да изпълни всичките си цели и приоритети.

На изборите партията на Цветанов ще се яви самостоятелно. Чак след това ще започнат преговорите с други политически формации. „Бихме разговаряли на принципна основа с всички. Най-неприемливи за разговор са ДПС, БСП и ГЕРБ с профила си през последните 12 месеца“, обясни Цветанов. Сред приоритетите на „Републиканци за България“ ще бъдат съдебната реформа, образованието, културата, малкият и среден бизнес, електронното управление и сигурността.


Снимка: „Републиканци за България“

Според Цветан Цветанов за да бъдат честни, изборите трябва да се организират с много повече наблюдатели. Той заподозря, че се готви опорочаване на изборните резултати, на което може да се противодейства с висока изборна активност.

След изборите той вижда партията си на водещо място и като „незаобиколим фактор и гарант за евроатлантическия път“. „Искам да говорим и за промяна в законодателството на медиите. Смятам, че трябва да има истински плурализъм и обективна журналистика. Убеден съм, че ще можем да отстояваме тези принципи“, категоричен е той.


Снимка: Юлиан Тодоров

Цветанов коментира, че свалянето на водещия на предаването „Вяра и общество“ Горан Благоев от ефир, след като стана ясно, че той е член на „Републиканци за България“, е демонстрация на сила.

„Той е човек, който през всичките години се е стремял БНТ да има авторитет с предаването „Вяра и общество“. И това предаване вече да не бъде с водещ Горан Благоев означава, че може би някой по някакъв начин сигурно се притеснява от подобни авторитети да застават зад политическа платформа“, смята Цветанов.

БНТ свали Горан Благоев от екран

Напишете коментар
Коментари: 2
1 SergeyFralo 04:38, 13 окт 20

Регистрация

2 SergeyFralo 08:29, 13 окт 20

Регистрация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама